Moldova

Moldova

Ajutați la protecția mamiferelor din Europa prin donații

Fundația Europeană a Mamiferelor a lansat un proiect nou pe termen lung și de scară largă, "Mamiferele europene pe hărți", și necesită donații pentru a-și atinge obiectivele.

Obiectivele proiectului sunt:

1. de a determina distribuția celor aproximativ 270 specii de mamifere din Europa, cu acoperirea unei suprafețe de 11.442.500 km², și, utilizând aceste date, să publice Atlasul Mamiferelor Europene (ediția a 2-a) în 2024. În Atlas, pentru fiecare specie, va fi prezentată o fotografie color frumoasă, harta de distribuție și un text scurt cu informație interesantă despre specie, scrisă de un specialist. Cunoașterea distribuției speciilor este esențială pentru protecția lor.

2. în același timp, de a stimula o creștere a cercetării științifice a mamiferelor în Europa.

Proiectul este gestionat de un grup de conducere format din 11 oameni de știință profesioniști și manageri în conservarea biodiversității, care coordonează activitatea Coordonatorilor Naționali în 42 de țări. Coordonatorii naționali supraveghează activitatea desfășurată la nivel național, preponderent supravegherea mamiferelor. Mii de oameni din întreaga Europă contribuie la colectarea datelor.

Este nevoie urgentă de sponsorizare pentru a cumpăra echipament și materiale, cum sunt aparatele pentru fotografierea faunei sălbatice, tunelurile de amprente pentru a identifica prezența mamiferelor și pentru acoperirea altor cheltuieli. Acest lucru este valabil mai ales pentru sprijinirea oamenilor de știință din țările în care sprijinul guvernamental nu este disponibil, dar care dețin o diversitate mare de specii de mamifere, multe dintre ele periclitate.

Dacă doriți să ajutați la protecția mamiferelor din Europa, donați acum!

Help to protect Europe’s mammals by

Scroll to top