Romania

Romania

Sprijiniți protejarea mamiferelor Europei donând acum

Fundația Europeană pentru Mamifere a lansat noul său proiect de anvergură, Atlasul Mamiferelor Europene 2, proiect ce are nevoie de susţinere pentru a-și atinge obiectivele.

Obiectivele proiectului sunt:

1. determinarea distribuției a aproximativ 270 de specii de mamifere în Europa, care acoperă o suprafață de 11.442.500 km² și, folosind aceste date, publicarea Atlasului Mamiferelor Europene (ediția a 2-a) în 2024. În Atlas, pentru fiecare specie de mamifer, va apărea o fotografie color reprezentativă, o hartă de distribuție și un scurt text cu informații interesante despre specie, scrise de către un specialist. Cunoașterea distribuției speciilor este esențială pentru protejarea acestora.

2. să stimuleze, în același timp, o intensificare a cercetării științifice a mamiferelor din Europa.

Proiectul este gestionat de către un grup de conducere format din 11 cercetători cu experienţă și manageri de conservare, care ghidează activitatea coordonatorilor naționali din cele 42 de țări acoperite de atlas. Coordonatorii naționali supraveghează activitatea desfășurată la nivel național, în principal colectarea datelor privind distribuţia mamiferelor. Mii de oameni din întreaga Europă contribuie la colectarea acestor date.

Proiectul are nevoie urgentă de sponsorizări pentru a cumpăra diferite dispozitive precum camerele foto-trap pentru monitorizarea faunei și tuneluri de amprentare pentru a identifica prezența mamiferelor, precum și pentru a acoperi alte costuri. Acestea sunt necesare mai ales pentru sprijinirea oamenilor de știință din țările în care nu există aproape niciun sprijin guvernamental, dar care dețin cea mai mare diversitate de specii de mamifere, multe dintre ele periclitate.

Dacă doriți să contribuiți la protejarea mamiferelor europene, donaţi acum!

Help to protect Europe’s mammals by

Scroll to top